Пресконференция с мото „Лесовъдите на 21 век“

На 18.11.2009г. в залата на Историческия музей – Велинград бе проведена пресконференция с мото „Лесовъдите на 21 век“, организирана от ръководството на ПГГС „Христо Ботев“ и Училищното настоятелство към гимназията.

Гости на пресконференцията бяха:

 1. Георги Костов – зам.-министър на МЗХ
 2. Ваня Минкова – зам.областен управител на област Пазарджик
 3. Иван Лебанов – кмет на община Велинград
 4. Георги Янчев – зам.-кмет на община Велинград, отговарящ по въпросите за образование, култура и евроинтеграция
 5. Радка Русева – директор на дирекция Европейски програми и проекти в община Велинград
 6. инж.Величко Драганов – зам.-директор на УОГС „Г.Аврамов“ – Юндола
 7. Александър Табаков – директор на ПГИТ
 8. София Ключкова – председател на сдружение „Да поработим за Велинград“
 9. Екатерина Попова – Държавен експерт, Дирекция Връзки с обществеността, пресцентър и протокол към ИАГ
 10. инж.Стефан Шулев – директор на ПГГС „Христо Ботев“

На пресконференцията бе представена работата по проектите към настоящия момент, а те са:

 1. Проектът „Млади лесовъди за здрава гора“, финансиран от ОП РЧР на ЕС на ЕСФ, който е във  финален етап.
 2. Официално бе представен проектът „Млади лесовъди“, финансиран също от ОП РЧР на ЕС на ЕСФ, започнат на 22.10.2009г. Той включва съвместна дейност на всичките 282 ученици на ПГГС „Христо Ботев“ и 21 преподаватели от гимназията, организирани в десет клуба:
 • Млад изследовател
 • Млад ловец и риболовец
 • Млад пътешественик
 • Млад озеленител
 • Млад журналист
 • Млад европеец
 • Здрав дух в здраво тяло
 • Млад фотограф
 • Млад природозащитник
 • Млад лесовъд

     3.  Бе представен и проектът „Моята униформа на лесовъд“ към Национална програма „Училището  – територия на учениците“. Представените униформи ще бъдат за всички ученици и ще се носят ежедневно.

Пресконференцията премина в дух на позитивност и удовлетвореност на преподавателите от ПГГС „Христо Ботев“ за извършената дейност. Кметът на община Велинград Иван Лебанов изрази своето задоволство от факта, че на територията на общината има училище като ПГГС „Христо Ботев“, което извършва такава богата дейност. Затова той връчи на Директора на гимназията – инж.Стефан Шулев Почетния знак на Велинград.

В изказването си зам.-министъра на МЗХ Георги Костов сподели, че е впечатлен от дейността на ПГГС „Христо Ботев“, пожела на директора на гимназията и на целия колектив все такава упоритост и дръзновение в бъдещата работа.

Изказване направи и госпожа София Ключкова, председател на сдружение „Да поработим за Велинград“, с което два от клубовете в гимназията: „Млад озеленител“ и „Млад природозащитник“ са имали съвместна дейност, свързана с подобряване на гробищния парк. Госпожа Ключкова изрази увереността си,че ПГГС „Христо Ботев“ ще продължава да  бъде водещото училище в България в областта на Горското стопанство.

След пресконференцията г-н Костов разгледа материалната база на училището и посети няколкото учебни практики, които в момента се провеждаха. Срещна се и с преподавателите лесовъди, пред които искрено сподели, че е очарован от видяното в гимназията, и изрази своята готовност да оказва съдействие на ПГГС „Христо Ботев“ винаги, когато има нужда.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *