60 години – развитие и възход

На 30-ти май ПГГС „Христо Ботев” – Велинград отбеляза 60 години от създаването си. За тези 60 години, инж.Стефан Шулев – директор на гимназията сподели, че е изминат дълъг път на изграждане, приемственост и модернизиране което днес утвърждава училището като най-елитното специализирано учебно заведение с традиции в подготовката на кадри за горското и ловното стопанство.

Гостите, бившите учители и възпитаници, които пристигнаха във Велинград за да уважат юбилея на училището разгледаха с огромен интерес и почуда добре обзаведените учебни кабинети, изцяло обновения и модернизиран дендрариум , зоокъта на гимназията и строящия се отворен кабинет.

Доц.Юруков – председател на ДАГ и инж.Валентина Маринова – главен секретар на ДАГ – бивши възпитаници на училището, бяха удостоени с честта да открият едно от последните нововъведения на гимназията, което ще се ползва за онагледяване на учебния процес по ловно стопанство-диорамен кът.Те споделиха своето задоволство, вълнение и гордост от цялостната работа на екипа от учители и ръководството на гимназията.

Висока оценка за постигнатото през тези години е и полученият почетен знак на Лесотехническия университет. Доц.д-р Милко Милев – декан на факултета по Горско стопанство, който връчи специалното отличие отбеляза, че за пръв път то се дава на образователна институция, която подготвя средни кадри за работа в горите.

Гостите от Република Сърбия, водени от директора на шумарската школа – инж.Зоран Николич, които за втори път идват останаха изненадани и много впечатлени от промените, които видяха в базата на гимназията. Изразиха своето възхищение и засвидетелстваха още веднъж огромното си уважение към учителския колектив и ръководството на училището. Г-н Николич изрази своето горещо желание за по-тясно сътрудничество между двете сродни училища, а на изпроводяк си пожела да има поне малко от ентусиазма на екипа, който ръководи г-н Шулев.

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *