Майсторска демонстрация с моторни триони на ученици от НПГГС „Христо Ботев“

Своите професионални умения за работа с бензиномоторни триони демонстрираха в София ученици от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Събитието се състоя в специално обособена за целта зона, разположена в териториалния обхват на Лесотехнически университет. Демонстрацията бе планирана по покана на ръководството на висшето учебно заведение.

Истинско майсторство в работата с бензиномоторни триони показаха двама от изявените ученици от XII клас на гимназията. Йоан Уюров и Даниел Иванов под методическото ръководство на своите преподаватели инж. Ася Линчева и инж. Цветан Чечев, се представиха отлично при рязането на шайби от предварително подготвените за целта трупи. Те бяха оборудвани със специализирано работно облекло в сигнален цвят, което се изисква при работа с моторни триони в горите. Възпитаниците на НПГГС „Христо Ботев“ получиха и напълно заслужени аплодисменти от присъстващите студенти и преподаватели за професионалното си представяне.В практическото изпълнение се включи и първокурсничката от спец. Горско стопанство Яна Григорова, която бе и единствената дама, участвала в 10-то юбилейно издание на състезанието „Горски многобой“, проведено в началото на месец май 2017 г. на територията на УОГС „Г. Аврамов“ – с. Юндола.

С подчертан интерес атрактивната демонстрация проследи и зам.-деканът на Факултет „Горско стопанство“ при ЛТУ доц. д-р Наско Илиев.

 

Коментари:

коментара