НПГГС „Христо Ботев“ с активно участие в инициативи под надслов „За зелена, обединена Европа“

НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се включи в поредица от събития, посветени на Седмицата на гората. През тази година проявите за празника предшестват с няколко дни неформалната среща на генералните директори по горско стопанство на държавите членки на Европейския съюз, която се състоя на 11-12 април в НДК. Форумът се провежда в рамките на Българското Председателство на Съвета на ЕС. В рамките на срещата се организираха залесявания под надслов „За зелена, обединена Европа“, в които активно се включиха ученици и учители от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

 
На 12 април в двора на НПГГС „Христо Ботев“ бе подготвена празнична програма, посветена на Седмицата на гората, която бе с мото „Децата и гората на България за бъдещето на Европа“. Инициативата бе организирана съвместно с РДГ – Пазарджик и ТП ДГС „Алабак“ – Велинград.

 
Директорът на гимназията инж. Стефан Шулев направи исторически преглед, свързан с отбелязването на Седмицата на гората и подчерта значимостта на „зеленото богатство“ на България.

 

С рецитал се представиха учениците Ганчо Чечев от XII „в“ клас и Фатима Кейбашиева от Х „б“ клас.

 
Директорът инж. Стефан Шулев връчи наградите на тримата ученици, взели участие в състезанието „Горски многобой“ в Лесотехнически университет и заели призовите места в него. Георги Делиев, Йоан Уюров и Даниел Иванов получиха своите награди за призовите си места в надпреварата, в която премериха сили със студентите на висшето училище.
На 12 април на територията на ТП ДЛС „Чепино“ и ТП ДГС „Алабак“ бяха организирани две инициативи.
Група ученици с ръководител инж. Цветан Чечев под наставничеството на инж. Али Мареков и инж.Валентин Ганчев взеха участие в залесяване, подхранване на дивеч, ориентиране по карта и запознаване с начина на извеждане на възобновителни сечи. Практическото занятие се проведе в ДЛС „Чепино“.


Ученици с ръководител инж. Вергиния Иванова посетиха ДГС „Алабак“. Със съдействие на служители от стопанството и РДГ – Пазарджик залесиха 2 дка. В залесяването от страна на ДГС „Алабак“ се включиха инж. Димитър Китов и инж. Младен Палов, а от РДГ – Пазарджик участваха инж. Цветко Водев и инж. Васка Колчагова.

Коментари:

коментара