Учебна практика и още нещо

Учебна практика и още нещо…

В слънчевото утро на 14.03.2014г. учениците  от 10в клас  отпътуваха към района на ДЛС „Тракия” за участие в двудневна изведена  практика по специалността   Горско и ловно стопанство. Съвместните контакти на училищното ръководство, директорът  на ловното стопанство и негови служители, възпитаници на ПГГС „Христо Ботев”-гр.Велинград , бяха мотивът за реализирането на ловната екскурзия. В ранния следобед на петъчния ден десетокласниците и техните ръководители пристигнаха в един от общо четирите ловни участъка –   Тъмръш , разположен  в централната част на Родопа планина. Тук с помощта на специализирани  горски джипове и  ловна екипировка класът беше изведен на 1400м. над.в., за да може да се види голямото видово разнообразие в района. Работещите в стопанството ловни служители  показаха на учениците естествени местообитания на  кафявата мечка, благородния елен, дивата свиня, глухара, дивата коза и сърната.  Една част от десетокласниците бяха качени на чакала, а други тръгнаха  да нахранят животните и да видят дирите им. По време на това практическо занятие ловните водачи подробно обясниха коя диря на кое животно е и поради какви причини едно животно става за обстрел.

След тричасовия преход в гората учениците отпътуваха за с.Градина, където опитаха от кулинарните деликатеси в Ловния дом, а на сутринта излязоха на обход  из полето за пернат дивеч- фазани.

Последна спирка от разходката из ДЛС „Тракия” бе фермата за отглеждане на фазани и яребици с  цел разселване и отстрел от ловуващите български и чуждестранни групи. Ветеринарният лекар- г-жа.Светлана Петрова разкри всички подробности около работата си тук, а учениците  имаха възможността да видят  на едно място следните видове фазани: колхидски, кралски, монголски и корейски . Преживяването бе голямо, не само заради видяното  и наученото, но и заради това, че един весел клас – 10в порасна и стана неразделен.

С искрени благодарности към нашите ръководители и домакини!

Повече снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *