„Трети март, днес България празнува!“

В днешния празничен ден първомартенското настроение на ученици и учители в НПГГС „ Хр. Ботев” се съчета и с патриотичния дух на наближаващия Национален празник 3 – ти март.

Цялата седмица,  от 25 февруари до 1 март 2019 г., беше посветена на 3-ти март.

С интересни тематични презентации учениците от 11 „б“ клас, с класен ръководител г-жа Ачева, обогатиха знанията ни за празника.

Учениците от 8 „а“ клас, с класен ръководител г-н Гугалов,  изработиха оригинален празничен кът „С България в сърцето“.

Изключително интересна и ползотворна беше срещата на учениците от 11 – те класове с госпожа Надежда Ангелова от Исторически музей. Подходящата тема и интересната презентация, посветена на 141 г. от Освобождението на Чепинското корито, създаде родолюбивата и патриотична атмосфера по време на срещата, организирана със съдействието на г-н Кривулев – преподавател по история в гимназията.

На 01.03.2019 г. във фоайето на училището в духа на празника беше и общоучилищното тържество „Трети март, днес България празнува!“.

Кратката, но съдържателна програма от участниците  в клуб „Училище за театър“ с ръководител г-жа Стефанова, развълнува присъстващите с патриотичното си звучене – едно подходящо послание преди предстоящите почивни, но и празнични дни.

ПОТОМЪК НАШ, ПОМНИ ТОГОВА

ЩО НЯКОГА СЕ БИ ПО ТЕЗ МЕСТА

И СКЪПА КРЪВ ПРОЛЯ, ЗА ДА ДОБРУВА,

БЪЛГАРИЯ И ДНЕС НА СВОБОДА!

Коментари:

коментара