Репортаж за нас по БТВ

Във връзка с предстоящият ден на националните паркове – 29 май  и подкрепяйки идеята за популяризиране на идеята „Природата – наш втори дом” на 24.05.2010г в национален ефир по Btv в предаването „Тази сутрин” бе излъчен репортаж за ПГГС „Христо Ботев”-Велинград. Така цяла България видя снимките от не само богатия на дървесни и храстови видове дендрариум /над 300/, но и изключително добре аранжирания и поддържан с общите усилия на ученици и учители училищен двор-превърнал се в една от атракциите на Велинград.

ПГГС „Христо Ботев” (по мнения на хора свързали се с нас след предаването) е училище, което се отличава с „особен позитивен дух и енергична работа”. Имаше хора, които не можеха да повярват, че това са снимки от училищен двор…, но при нас в горската гимназия наистина е така – тук  не само се говори за екология и екологично възпитание, а всичко онова, на което учим учениците се подкрепя и с реални действия.

Една от нашите последни инициативи е почистването на м. Юндола  и прилежащия терен около основните пътни артерии.Това бе реализирано с участието и труда на ученици от 11-те класове  (членове на клубовете „Млад журналист”, „Млад европеец” и „Здрав дух в здраво тяло”), техните ръководители и със съдействието на служители от УОГС „Юндола”. След приключване на почистването всички бяха учудени от големият брой чували с отпадъци, които се събраха…

Кое кара хората пътувайки да хвърлят през прозореца на колата си – чаши, бутилки, кутии от сокове или пък отивайки на излет сред природата да разтоварят боклука от вкъщи… – незнам, но е добре да не забравяме, че Природата е дом за всички!

Природните ресурси не са неизчерпаеми и от отношението ни днес зависи бъдещото УТРЕ!

инж.Надежда Шатърска-Ганчева
пом.директор и ръководител на клуб ”МладПриродозащитник”

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *