Патриаршеска награда за есе

Ученикът Георги Тодоров Делиев от ХIв клас на ПГГС „Христо Ботев”, Велинград, бе отличен със Специална патриаршеска награда за есето, с което участва в Националния синодален конкурс „ Възкресение Христово” – 2017г., раздел „Литература – проза”, възрастова група  IХ- ХII клас. Тържественият финал на националния конкурс се проведе на 14.05.2017г. в храм „Свети свети Кирил и Методий” в гр. София, където наградите на отличилите се в конкурса ученици бяха връчени лично от епископ Герасим – Главен секретар на Светия Синод. Поздравление към присъстващите, и най-вече  към  талантливите участници в конкурса, поднесе госпожа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.Някои от наградените литературни творби, между които и есето на Георги Делиев, бяха прочетени от самите победители след награждаването.

Отличените в конкурса фотографски и художествени творби бяха представени в открита изложба, която всички присъстващи имаха удоволствието да разгледат.

Активното участие на много млади хора в Националния синодален конкурс ни дава увереността, че е жива вярата на българина в устоите на християнството, а това е, което ни крепи като народ и нация!

Коментари:

коментара