На обучение по проект БИОРЕС в ЛТУ – гр.София

В рамките на проект №AGR.00014.20110307 „Създаване на био-ресурсен екстеншън сървис /БИОРЕС/ в Лесотехнически университет, финансиран от Фондация Америка за България се проведе двудневно обучение на ученици от професионални гимназии.

Гости при откриване на обучението, с което се слага началото на едно успешно партньорство между професионалните гимназии и ЛТУ бяха-зам.министъра на МОН Иван Кръстев, ръководителят на звено „България” в Главна дирекция „Заетост” на ЕК Кирил Киряков и г-н Петер Щуб Йоргенсен, директор на дирекция ESF 2 и Виолета Недева-експерт програми за земеделие и околна среда.

Лектори на обучението, които запознаха участниците с ключови концепции в съветническата дейност, с нейното планиране, идентификация на потребители и работа със заинтересовани страни бяха-проф.д-р Румен Томов–заместник ректор на ЛТУ, доц.д-р Георги Костов, доц.д-р Невена Шулева и гл.ас.Ивайло Иванов.

От нашето училище взеха участие шест ученици от 10 в клас, които много активно се включиха в дискусията  относно потенциални проблеми, които могат да бъдат обект на съветническа дейност.Това са учениците:

  1. Джихан Седат Шериф
  2. Илия Иванов Пачев
  3. Атанас Петров Кърпачев
  4. Костадин Василев Неделчев
  5. Симеон Недков Деянов
  6. Димитър Светлозаров Димитров

Всички те получиха сертификат, че са преминали успешно курс на обучение на тема „Основи на съветническата дейност” по проект БИОРЕС.

Гостите от Брюксел останаха впечатлени от представянето на нашите ученици и г-н Киряков заяви ,че при следващата визита в България непременно ще посети Професионалната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” във Велинград.

Повече снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *