Горски многобой 2010 г.

В дните 8-10 май 2010 година се проведе национално състезание по горски многобой.То бе организирано от МОМН и РИО-Монтана, а домакин беше Лесотехническа професионална гимназия – гр.Берковица. Участваха осем отбора – Берковица, Банско, Велинград, Чепеларе, Русе, Тетевен, Хасково и за първи път тази година имаше и отбор извън пределите на България. Това беше отбора на Шумарската школа в Кралево, р.Сърбия.
Отборът на ПГГС”Христо Ботев” бе в следният състав:
1. Владимир Терзиев-капитан на отбора
2. Димитър Ковачев
3. Муса Кязъм
4. Красимир Благоев-резерва

Състезанието се проведе в два етапа, които включваха следните пунктове:

Първи етап: залесяване на иглолистни фиданки, ловна стрелба-дисциплина”Трап”, разпознаване на гъби, насекомни вредители, повреди и следи от птици и бозайници, разпознаване на дървесни клонки, семена и проби и спортен риболов.

Този етап се проведе в местността Ашиклар /на 2 км от гр.Берковица/ и включваше преминаването през отделните пунктове и пробягване на трасе в пресечен планински терен -2км.

В този етап момчетата от отбора на ПГГС „Христо Ботев”-Велинград завършиха на второ място след домакините от Берковица и следвани от отбора на Тетевен.

На колегите от всички комисии, които съдийстваха в петте пункта от този етап направи впечатление добрата подготовка и професионализма на момчетата от Велинград, които в етапите на разпознаване бяха най-добри.

Вторият етап включваше следните три пункта: поваляне, окастряне, разкройване и кубиране на иглолистно дърво, подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа и прецизно рязане на шайби. След приключването и на този етап се оформи крайното отборно и индивидуално класиране.

Нашият отбор зае престижното трето място, като получи купа, бронзови медали и много предметни награди осигурени от Щил. В индивидуалното класиране от всичките 24-ма участници нашите момчета са на второ, четвърто и единайсето места, както следва:

На второ – Муса Кязъм, на четвърто – Владимир Терзиев и на единайсето – Димитър Ковачев. Гордеем се с достойното представяне на Муса, Владимир и Митко и им желаем успех в предстоящите кандидат – студентски изпити.

инж.Надежда Шатърска-Ганчева

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *