XII МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ГОРСКИ КОНКУРС

От 27.09.2015 год до 03.10.2015 год в град Суздал – Русия се проведе XII Международен младежки горски конкурс. Той се провежда ежегодно от 2004 год. Конкурсът си поставя за задача: да съдейства за сътрудничеството между младежите от различни страни, формирането у тях на екологично мислене, обмяна на лесовъдски знания и придобиване на практически опит, а също така и да привлече вниманието на световната общественост към проблемите на гората.

Всяка година той се провежда в различни краища на Русия. Участниците представят своите работи пред Международно жури, отговарят на въпроси като използват презентации, таблици, графики, плакати на един от двата работни езика: руски или английски.

След представянето на всички работи журито определя победителите. Участие взеха учащи се от 29 страни. Представени бяха 35 разработки.

Тази година в конкурса участваха учениците Красимир Цанков от 12 клас на ПГГС „ Хр. Ботев” град Велинград и Личо Личев от 12 клас на ПГГСД „ Сава Младенов” град Тетевен с ръководител Снежанка Гончева от ПГГС „ Хр. Ботев” Велинград.

Темата на конкурсната работа бе: „ Да опазим българската гора от пожар”. Учениците представиха своя материал на руски език.

Те се представиха добре, за което получиха награди. При закриването на форума всеки от участниците засади фиданка и така се оформи липовата алея на град Суздал.

Момчетата бяха посрещнати радушно от своите връстници. Общуваха свободно и създадоха много нови приятелства.

Аниматори се грижеха за приятното прекарване на свободното време.

Организаторите предоставиха на участниците възможност да се запознаят със забележителностите на градовете Суздал и Москва. Това остави у всички незабравими преживявания.

Повече снимки ТУК!

Снежана Гончева

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *