Откриване на учебната 2014/2015 г.

Нова учебна година, нов късмет!

Всяка година месец септември разкрива пред нас не само есенното си платно от багри и цветове, но и зове учители и ученици за първия учебен час.

Училището – това е светла и красива спирка по пътя наречен живот, откъдето всеки от нас тръгва подир мечтите си.

Само човешкия ум, труд и чисти помисли могат да променят времето и пространството, за да ги направят от полза на хората. Но за да стане това, трябва да го има училището.

Първият учебен ден е денят, който влиза във всеки дом, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

Първият учебен ден влезе за пореден път и в ПГГС „Христо Ботев“ и внесе отново радостно въодушевление , усмивки, много цветя, една задушевна, чисто българска атмосфера.

Празнично украсеният училищен двор, звучащите песни , веселите лица навред приповдигнаха още повече настроението.

По традиция тържеството започна с националния химн, издигане на трибагреника и посрещане знамето на училището.Празникът бе уважен от г-н.Янчев- зам.кмет на община Велинград, г-н.Чешмеджиев- бивш директор на гимназията, г-н.Белев-директор на ДГС ”Белово” и г-н.Мареков-директор на ДЛС ”Чепино”,бивши учители и приятели.

Пръв поздрави присъстващите ученици, преподаватели и родители инж.Стефан Шулев- директор на гимназията, който в словото си акцентира на динамиката, многообразието, професионализма и ентусиазма, които владеят нашето училище и го правят място, където всеки е значим.

Както всяка година, така и тази, на почетно място бяха нашите новоприети ученици. Първият учебен ден е изключително важен за тях- нови приятели, нови емоции и хиляди интересни неща , които ги очакват в новите класни стаи. Водени от идеята да обичат това, което правят и по традиция учениците Иван Радков и Даниел Ивов засадиха фиданката на своя випуск. След това инж.Надежда Ганчева, помощник директор, връчи награди на заелите второ и първо място отбори в училищния турнир по футбол, което породи и гордост, и задоволство на лицата на всички.

Звънна училищния звънец и ни подкани да влезем в класните стаи. Всички ученици минаха под цветния свод и вкусиха от топлата пита със сол за здраве.

Уважаеми колеги, всички ние осъзнаваме огромната отговорност, която стои пред нас – да дадем на нашите ученици съзнанието за техните корени, за това, че те са част от българската нация. Заедно с това трябва да ги накараме да повярват в себе си, да почувстват, че имат криле и сили да достигнат мечтите си.

Да ни е честита новата учебна година и нека все така заедно и сърцато отстояваме българския дух и книжовност тук, на желаната от всички нас –учители и ученици територия-ПГГС „Христо Ботев”, Велинград!

На добър час!

Илияна Гагова,преподавател по български език и литература

Повече снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *