Гости от Р. Сърбия 2014 г.

Ползотворна и качесвена обмяна на опит в сферата на горското и ловно стопанство

В дните от 27 до 31.10.2014 год. В ПГГС „Христо Ботев“ -Велинград се проведе планирано обучение на ученици от Шумарската шлола – гр.Кралево, р.Сърбия.

Това е поредното гостуване на сръбски ученици по договорената между двете училища програма за обмяна на опит в областта на горското и ловно стопанство.

При тази визита на сръбските колеги и ученици акцент бяха теми свързани  с ловното стопанство в България, по които се обучават нашите ученици.

С голям интерес гостите разгледаха материалната база на училището ни и не пропуснаха да направят много снимки и да отбележат, че са впечатлени и респектирани от отлично оборудваните и онагледени кабинети.

За престоя си сръбските ученици и колеги взеха участие в мероприятия по таксация на дребен дивеч, участваха в наблюдение и подхранване на дивеч в оградена площ и имаха възможност да получат специален бонус – среща и обучение от един от най-големите специалисти в областта на лова и ловностопанските дейности – доц.Христо Михайлов – преподавател в ЛТУ-гр.София.

С огромен интерес премина и срещата с бивш възпитаник на гимназията ни-Димитър Тодоров, който с удоволствие сподели своя опит в отглеждането на различни породи  ловни кучета, показа своите ловни кучета и демонстрира ефективността от обучението им.

При посещението във фазанарията в ТП ДЛС „Тракия“ сръбските и български ученици можаха да видят и разберат много за съвременното изкуствено производство на фазани, яребици и кеклици, както и за тяхното развъждане, разселване и ловуване.

„Интензивна, полезна и ефективна бе програмата за нас и учениците ни. Вие сте еталон за нас! Сърдечно Благодарим!“ – това казаха като се разделяхме и тримата колеги от р.Сърбия – Зорица Радованович, Милан Жаркович и Владимир Стойчич.

инж. Надежда Ганчева

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *