Ден на професията 2014 г.

Ден на професията – така бе отбелязан празникът, проведен на 27.03.2014г. в ПГГС „Христо Ботев“. Именно професията техник-лесовъд привлича ученици от всички краища на страната в гимназията. Затова възпитаниците на училището с нетърпение очакваха този ден, за да покажат своите знания и умения в избраната от тях професия.

Празникът бе открит от инж. Надежда Ганчева – помощник-директор на гимназията, която поздрави всички присъстващи и ги запозна с програмата за деня. Учениците Красимир Драганов от 8а клас и Сашо Цанов  от 9б клас поднесоха кратка информация за историята на Седмицата на гората, провеждана традиционно всяка година в началото на месец април. Интересна бе викторината, проведена с публиката, а тези, които отговориха на зададените въпроси, получиха награди. Група ученици от 9б клас с класния си ръководител Снежана Гончева посетиха плочата на лесовъда Васил Попов и плочата за стохилядния декар залесена гора в Пазарджишка околия. Тук признателните потомци, поднесоха цветя, за да почетат делото на Васил Попов, загубил живота си като защитник на българската гора.

Господин Стефан Шулев, Директор на гимназията, приветства с празника ученици и учители и обяви началото на организирано по випуски състезание, включващо два етапа. В първия етап на състезанието участваха учениците от 10 до 12 клас, които изявиха своите знания и умения по следните показатели: залесяване на фиданки, разпознаване на клонки, семена и проби, спортен риболов, разпознаване на насекомни вредители, птици и следи. Във втория етап участници бяха само учениците от 12клас, които проявиха своите умения в разглобяване и сглобяване на моторни триони и прецизно рязане на шайби. Комисия, съставена от преподавателите по специалните предмети – инженерите А.Линчева, Л.Байлова, В.Иванова и Д.Ищева определиха победителите в двата етапа на състезанието. С грамоти и награди бяха отличени учениците:

за най-добър в стрелба с лък Георги Делиев /8а клас/ и Йоан Уюров /8а клас/;

за най-добър в спортния риболовЛюбомир Вуковски /10б клас/, Людмил Кехайов /11 клас/ и Йордан Коцев /11 клас/;

за най-добър в разпознаване на  експонатиДимитър Димитров/10в клас/ и Людмил Кехайов/11 клас/;

при 12клас I етапЧавдар Гагов /I място/, Кольо Ангелов и Билял Мутаджиков /II място/ и Фатме Рафит /III място/;

при 12клас II етапКольо Ангелов /I място/, Чавдар Гагов и Шериф Джораков /II място/ и Аки Трампов /III място/.

Празникът приключи с добро настроение и удовлетворение от всички – ученици и преподаватели, за показаните умения в избраната професия техник-лесовъд.

Снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *