Да съхраним българското

На 4.10.2013г. обществен комитет за отбелязване 101-годишнината от началото на Балканската война /1912 -1913 г. / организира поклонение пред паметника на велинградските воини, издигнат в месността Валеица,Кара тепе. Това е първата от редицата прояви на комитета. Датата е специално избрана, защото бележи началото на Балканската война.

На събитието по покана бяха и членовете на клуб „Млад журналист” към ПГГС „Христо Ботев”, които с интерес проследиха изнесените исторически факти и в знак на уважение поднесоха цветя пред паметната плоча. С думите: „Ние се връщаме назад в историята не заради носталгия или реваншизъм. Връщаме се заради поуките, заради паметта на поколенията и заради жертвоготовността на предците ни в името на род и родина.” към нашите ученици се обърна г-н.Георги Янчев,зам.кмет на общ.Велинград. Инициативата, макар и кратка, се оказа изключително ползотворна,защото младите журналисти имаха възможност да се запознаят със свои съученици и от други клубове по проект „УСПЕХ”, които имат същото желание, дух и вяра, че българските летописи са живи и днес!

„Нека саможертвата на героите бъде наше знаме, а тяхното родолюбие ни води през изпитанията на историята!”- това ви казваме ние,журналистите на нашата гимназия.

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *