Поздравителен адрес по случай 96-та Седмица на гората

     Уважаеми колеги и ученици, приятели на българската гора,

В периода от 5 до 11 април 2021 г. отбелязваме за 96-ти път Седмицата на гората – професионалният празник на работещите в системата на горите.

В българското обществено съзнание горите присъстват като важна част от националното богатство и националната идентичност. Затова и обществените очаквания са това богатство да се пази и умножава с мисълта за поколенията като Вас и след всички нас.

Седмицата на гората предлага уникална възможност за дебати, обмяна на опит и споделяне на най-добрите практики за бъдещето на гората, както в училище, така и на терен. Днес тя е неделима част от ангажираността на всяка институция, организация или просто човек, имащ отношение към гората.

Обръщам се към всички вас ученици – бъдещи лесовъди и учители, днес е вашият професионален празник. Той е подвластен на динамично променящите се условия в резултат на пандемията от COVID-19. Въпреки предизвикателството пред всички ни, вярвам, че всички ще се справим подобаващо, защитавайки авторитета си на истински професионалисти от Националната ПГГС „Христо Ботев“.

Използвам случая, за да изкажа благодарността си към целия учителски колектив от гимназията за това, че обучава и създава чрез ежедневните усилия добри специалисти – лесовъди, които ще съхраняват и умножават зеленото злато по техните родни места.  Успешното изпълнение на мисията за съхранението на горското богатство на нашата страна не може да бъде постигната само с усилията на лесовъдите. Горите на страната са образно огледало на обществото. Нека да работим така, че в това огледало да виждаме все повече позитивни примери и да не забравяме колко нежно и чупливо е то!

Честит празник!    

инж. Стефан Шулев

Директор на Национална ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Коментари:

коментара