Завършихме втори във футбола при XI-XII клас след мач с 5 гола

Футболната селекция на ПГГС „Христо Ботев“ зае второто място в общинската надпревара при учениците от XI-XII клас. Възпитаниците на старши треньора Димитър Муртин, обаче оставиха впечатление, че имат сили за повече след финалния сблъсък срещу тима на ПГИТ „Алеко Костадинов“. В него нашите ученици изиграха мач „с две лица“. През първата част позволиха на съперника да поведе с 2:0. След почивката тимът ни излезе тотално преобразен и бързо навакса изоставането си след попадения на Ибрахим Ахмед и Димитър Начев. Първо Ибрахим „слаломира“ защитата на съперника и с точен завършващ удар намали на 2:1. След него Димитър не остави шанс на съперниковия вратар за 2:2. За съжаление 12 минути преди последния съдийски сигнал отбраната ни се пропука фатално и така противникът ни вкара скъпоценен гол за 3:2.

Наставникът на тима Димитър Муртин даде възможност за изява на общо 17 футболисти. Специалистът, който е и легендарна фигура на ФК „Чепинец“ като състезател и треньор, селектира в отбора широк кръг от ученици от IX до XII клас. С този ход и подчертан педагогически усет старши треньорът на тима затвърди намеренията си да се работи в по-дългосрочна перспектива, а резултатите вероятно няма да закъснеят.

Да не подминаваме и фактът, че през учебната 2013/14 г. ПГГС „Христо Ботев“ достигна до историческо класиране сред шестте най-силни отбора у нас. Отборът на нашето училище (XI-XII клас) завърши на престижното 5-то място в България, като преди това стана безапелационен Зонален първенец на Югозапад – постижения, изписани със златни букви в историята на ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Коментари:

коментара