Възпитаник на НПГГС „Христо Ботев“ вдигна купата на НЛРС – СЛРБ

30 мъже и 4 жени премериха сили във финалния турнир за кучета, работещи със стойка по системата „Свети Хуберт“ за купата на НЛРС – СЛРБ. Тазгодишното издание на надпреварата се проведе на 29 септември (събота) в землището на село Синитево край Пазарджик. Състезанието бе посветено на 120-годишнината на Националната организация и 125-годишнината на домакините от ЛРС-Пазарджик.На авторитетния турнир присъстваха и ученици от XI и XII клас на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Групата бе с ръководител инж. Филип Устабашиев, който е преподавател по дисциплините Лов и Дивечовъдство в гимназията. Състезанието бе отлична възможност за учениците на НПГГС „Христо Ботев“ да обогатят познанията си в областта на кинологията. Освен това организаторите на турнира им предоставиха възможност да се включат и в разселването на фазаните, използвани за провеждане на състезанието.Сред участниците, осигурили си право на участие във финалния турнир при мъжете, личаха имената на бивши възпитаници на нашето училище и изявени състезатели в подобен род турнири – Димитър Тодоров с английския си сетер Дино фон Белмекен и Турхан Ибрям със своя английски пойнтер Перуци.

 

 

 

Жребият разпредели състезателите в три батерии при мъжете и една при жените. Главен съдия бе Петър Радев. Съдийски състав се състоеше още от Истилиян Маринков, Любомир Стефанов, Тончо Милев, Иван Маринов, Александър Георгиев, Евтим Лозанов и Соня Андонова.След близо 8-часов състезателен ден бе излъчен победителят в най-интересната и оспорвана битка – при мъжете, индивидуално. Купата на НЛРС – БЛРС вдигна Димитър Тодоров с английския си сетер Дино фон Белмекен. Възпитаникът на НПГГС „Христо Ботев“ записа категоричен успех в своята батерия в конкуренция с още 9 елитни участници. След това състезателят на ЛРС – Септември не остави шанс на своите съперници и в баража, което му гарантира шампионската купа.При дамите съдиите дисквалифицираха две от тях. Шампионка стана Нели Николова с курцхаар Мия от Ветренски от ЛРС-Годеч.Домакините от ЛРС-Пазарджик пък грабнаха отборната титла при мъжете.Купите, медали, грамотите и предметните награди, осигурени от Националната организация, бяха връчени на призьорите от Алеко Динев, председател на спортно-състезателната комисия към УС на НЛРС-СЛРБ и членът на УС на ЛРС-Пазарджик Стоян Стойков.

КЛАСИРАНЕ

Индивидуално мъже

 1. Димитър Тодоров с английски сетер Дино фон Белмекен от ЛРС-Септември
 2. Алексей Колев с пойнтер Веда от ЛРС-Бургас
 3. Борислав Димов с дратхар Дора фон Шнепхард от ЛРС – Пазарджик
 4. Димитър Стоянов с дратхар Бета от ЛРС-Бургас
 5. Георги Тодоров с дратхар Бирко от ЛРС-Бургас
 6. Емил Симеонов с пойнтер Крол дел Ненковски от ЛРС-Сливница

Индивидуално жени

 1. Нели Николова с курцхар Мия фром Ветренски от ЛРС-Годеч
 2. Юлиана Попова с гордон сетер Долчи от ЛРС-София-юг

Отборно

 1. ЛРС-Пазарджик в състав Петър Ветренски с курцхар Кайен фром Ветренски и Борислав Димов с дратхар Дора фон Шнепхард
 2. ЛРС-Бургас в състав Павлин Казаков с английски сетер Дейзи и Димитър Стоянов с дратхар Бета
 3. ЛРС-Стара Загора в състав Светослав Тодоров с епаньол бретон Чарли и Милен Тодоров в пойнтер Дейзи
 4. ЛРС-Исперих в състав Марин Димитров с дратхар Тера и Турхан Ибрям с английски сетер Перуци
 5. ЛРС-Оряхово в състав Манол Манолов с епаньол бретон Барс и Ангел Димитров с дратхар Фела
 6. ЛРС-Самоков в състав Светлин Николов с английски сетер Амели дел Дилков и Николай Николов с английски сетер Жак дел Дилков

       

Коментари:

коментара