Възпитаник на НПГГС „Христо Ботев“ е шампион на турнира „Св. Хуберт“ в ДЛС „Тракия“

На 30 март 2019 г. (събота) на територията на ДЛС „Тракия“, в землището на с. Трилистник, се проведе демонстрационен турнир за кучета, работещи със стойка по системата на „Св. Хуберт“. Негови организатори бяха ИАГ и НЛРС – СЛРБ. Турнирът бе част от съпътстващите събития, включени в програмата на 25-та Международна изложба „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“, която се проведе от 27-ми до 31-ви март в Пловдив.

На атрактивния турнир, проведен в ДЛС „Тракия“ по правилата на „Св. Хуберт“, присъстваха и възпитаници на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Групата бе водена от зам.-директора на гимназията инж. Надежда Ганчева и преподавателите инж. Филип Устабашиев и инж. Цветан Чечев.

Покани за участие в демонстрационния турнир имаха 14 мъже и 4 жени, които заедно със своите четириноги партньори се включиха в оспорваната надпревара. Състезанието пък бе отлична възможност за учениците на НПГГС „Христо Ботев“ да обогатят познанията си в областта на кинологията.

Жребият разпредели състезателите в три батерии със съдиите Истилиян Маринков, Танко Ранделов, Любомир Катронски, Тончо Милев, Иван Маринов и Невен Каравасилев.

В надпреварата при мъжете личеше името на бившия възпитаник на нашето училище и изявен състезател в подобен род турнири – Димитър Тодоров с английския си сетер Дино от Белмекен.

След провеждането на баража в ранния следобед на 30 март бе излъчено и крайното класиране.

Шампион в престижната надпревара стана Димитър Тодоров от ЛРС – Септември със своя английски сетер Дино от Белмекен. Втори завърши Иван Стефанов от ЛРС – Долни чифлик с Кели Стефанов Одесос. На третото място се нареди Иван Иванов от ЛРС – Пловдив със своя дратхаар Беси.

Шестицата допълниха Петър Ветренски от ЛРС-Пазарджик с курцхаар Кайен фром Ветренски, Светослав Спасов от ЛРС-Монтана с епаньол бретон Марк и Юлиана Попова от ЛРС-София-юг с курцхаар Сони фром Ветренски.

Церемонията по награждаването се извърши пред административната сграда на ДЛС „Тракия“.

Изпълнителна агенция по горите осигури купите и медалите за най-добрите. Националното ловно-рибарско сдружение награди състезателите с ловни аксесоари, а официалните представители за България на немската кучешка храна Happy dog зарадваха главните действащи лица на турнира с храна за шампиони.


Коментари:

коментара