Ученик от НПГГС „Христо Ботев“ – доказан майстор на писани яйца

Илиян Пенев се включи в надписването на голямото великденско яйце във Велинград

Единадесетокласникът Илиян Пенев е превърнал още от 6-годишен писането на великденски яйца в негово хоби. 17-годишният ученик в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград има богата колекция от отличия, които му носи тази страст.

Илиян е единственият носител на „Златна писалка“ в 20-годишната история на конкурса за писане на великденски яйца в Чепинския край. Престижната награда му е присъдена за изключителни постижения през 2016 г. Година по-рано ученикът от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ пък става носител на „Сребърна писалка“.

„Сребърна е защото едно време са изработвали писеца на писалката от сребърна пара, а дървената част от люляк. Тъй като на следващата година през 2016-а пак спечелих специалната награда, журито взе решение да е златна“, споделя за читателите на pggs.info Илиян.

Поредното признание за уникалния му талант е включването му през тази година в журито на конкурса. Председател на комисията е Георги Куманов, а членове освен Илиян са още Бранко Манушев, Снежана Велева и майсторката Гера Грънчарова.

В последните три години, освен че е сред отличниците на НПГГС „Христо Ботев“, талантливият единадесетокласник се е отдал и на друга своя страст – пирографията. Илиян Пенев вече има колекция от 20 картини върху дърво.

Ученикът на НПГГС „Христо Ботев“ планира скоро да подреди и самостоятелна пирографска изложба, която ще бъде с историческа насоченост.

Пирографията е новата страст на Илиян в последните години

Още за талантливия ученик на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград ще откриете:

Велинградски талант – сред майсторите на писани яйца в България

Боядисването на яйца е хоби за тийнейджър от Велинград

Коментари:

коментара