Участие в международен горски конкурс

XIII Международен младежки горски конкурс – Санкт Петербург/ Петергоф 04.09.2016-09.09.2016

От 04 до 09 септември 2016г в Санкт-Петербург, Русия се проведе XIII Международен младежки горски конкурс. За втори път Професионална гимназия по горско стопанство „ Христо Ботев” взе участие в този международен форум. За Санкт-Петербург пътуваха ученикът Милко Сандански от 11 клас с ръководител Снежана Гончева.

Изслушани бяха 39 доклада на представители от 29 държави от 4 континента. Оценяването бе поверено на 14 членно международно жури с председател доайена на лесовъдските науки – Писаренко.

Темата на нашия проект бе „ Чудото – Мурсалски чай”. Той е резултат от дълга и сериозна работа. За нашия упорит труд бяхме оценени достойно с награда от Рослесхоз, със специалната награда на Липински горски колеж и с индивидуална награда на Агенцията на горите.

Домакините бяха създали перфектна организация не само на самото провеждане на конкурса, но бяха помислили и за свободното време на всички участници. Организираната екскурзия по легендарния Санкт-Петербург остави вълнуващи впечатления у всички. Много радушно ни посрещнаха в Санктпетербургския лесотехнически университет. След приветствието на неговия ректор посадихме фиданки. С интерес разгледахме ботаническата градина на университета. Проведените дискотеки, викторини и творческа вечер помогнаха за създаването на много нови приятелства.

След тържественото закриване на форума в небето полетяха десетки разноцветни балони като символ на бъдещи сбъднати мечти и обещание за нови срещи.

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *