Републиканско първенство по футбол

Юношите на ПГГС „Христо Ботев“  представиха  Югозападна България на финалите в Етрополе

Жребият не се оказа особено благосклонен към футболния отбор на ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. „Горските“ попаднаха в група с връстниците си от  7 СОУ „Найден Геров“ – Варна и ПГСАГ „Лубор Байер“ – Стара Загора на финалите за ученици от XI и XII клас, чийто домакин е Етрополе. Веднага след тегленето на жребия в елитния хотел „Еверест“, специалистите определиха потока на велинградчани като „групата на смъртта“. Нашите, които са първенци на Югозападна България трябваше  да се борят за медалите с школниците от Варна и Стара Загора. „Моряците“ са №1 в Североизточната част на страната, а „строителите“са  преодолели конкуренцията в зона Югоизток.

На този етап от надпреварата случайни отбори няма. Приехме нормално жребия.

Мачовете се играха в полувремена с продължителност от 45 минути. Отборите имаха право на 4 смени.  Всички срещи  се играха на стадион „Чавдар“ в Етрополе.

Официалното откриване на финалите започна на 8 май (четвъртък) от 9:30 ч. На церемонията присъстваха Атанаска Делева – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РИО за София област, Андрей Панайотов – гл. експерт на ММС, Юлия Боянова – председател на БАСУ. Росица Христова – заместник кмет на Община Етропое и Светла Вълова – директор на СОУ „Христо Ясенов“ – Етрополе.

Въпреки инкасираните загуби от отборите на Варна и Стара Загора „ горските” показаха, че не случайно са на този турнир и че имат бъдеще.

Петото място в страната е наистина голям успех за краткото време, в което гимназията изгради този млад и боеспособен отбор.

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *