Работна среща по проект УСПЕХ

На 26.06.2015 година във Велинград, се откри срещата на екипа за управление на проект BG051PO0001-4.2.05 „Да направим училището привлекателно за младите хора – Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти (УСПЕХ)”.

Приветствие към всички участници в срещата поднесе госпожа Кастрева – заместник-министър на образованието и науката. Тя открои най-важните качества на един учител – ръководител на клуб: творчеството и мисионерството, благодарение на които се откриват и изявяват талантите на децата.

Проект УСПЕХ е един от най-успешните проекти, реализирани в МОН, и това е благодарение на преподавателите. Госпожа Кастрева бе категорична: „Всички показахме, че заедно можем повече!” Тя пожела на присъстващите успешен старт в проектите от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Госпожа Пенка Иванова – директор на дирекция „Формиране, анализ и оценка на политиките” и ръководител на проект УСПЕХ, поздрави всички присъстващи и благодари за активното участие в проекта. Тя подчерта съществената роля на учителите – ръководители на извънкласни и извънучилищни дейности. Благодарение на тях децата – участници в клубове по интереси през тези 4 години, повярваха в себе си и станаха по-уверени в своите възможности. „Сърцето си оставихме в този проект” – подчерта госпожа Иванова. Тя благодари на всички ръководители на ИИД за това, че са вдъхновявали и мотивирали своите възпитаници за творческа изява, заедно са споделяли много красиви мигове и много усмивки, а това е залог за бъдещи успехи.

За доброто настроение на всички се погрижиха участници в секция „Магията на сцената” с ръководители Нина Петрова и Нина Захова към ОУ „Христо Ботев” – Велинград, както и членовете на клубовете „Хайде на хорото” и „Народни ритми” към СОУ„Св. Климент Охридски” – Ракитово, с ръководител Светлана Коцева. За пореден път акцент в представянето на домакините бяха впечатляващите акробати на Аспарух Сестримски от ОУ „Отец Паисий”– Батак. Аплодисментите на присъстващите предизвикаха изпълненията на клуб „Общуване чрез танц” и на мажоретния състав на ОУ„Неофит Рилски” – Велинград, с ръководител Олга Билярова.

Ученици от клуб „Млад журналист“ и клуб „Млад фотограф“ към ПГГС „Христо Ботев“, гр.Велинград отразиха събитието.

„Да събереш хората заедно е начало, да ги задържиш заедно е напредък, а да заработят заедно е УСПЕХ!”

Снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *