При рекорден интерес стартира футболният турнир на НГГС „Христо Ботев“

Рекордните 12 отбора от VIII до XII клас ще вземат участие в тазгодишното издание на училищния футболен турнир на Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“. Участниците са разделени в три предварителни групи. В първата са включени 4 отбора от VIII – IX клас.  Групата е известна като „Групата на новаците“, тъй като участниците в нея за първа година се обучават в НГГС „Христо Ботев“.

Във втората група попаднаха трите тима от X клас. Тя е популярна още като „Желязната група“, тъй като силите в нея са силно изравнени и всеки от съставите има своите шансове за успех.

Победителите от първите две групи, които обхващат учениците от VIII-X клас, ще излъчат първият финалист на турнира.

Най-многобройна пък е третата група. В нея влязоха общо 5 отбора. Те са съставени от ученици от XI и XII клас. Тази група зрителите единодушно нарекоха „Групата на фаворитите“ заради опитът, който имат отборите тук. Победителят от нея ще бъде вторият финалист на ученическият турнир на НГГС „Христо Ботев“.

В груповата фаза ще се играе по системата „всеки срещу всеки“. Жребият за нея бе изтеглен през миналата седмица в присъствието на ученици от различните класове. По волята на жребия тазгодишната надпревара стартира с мач между финалистите от предходния турнир.

Футболистите от XII „В“ клас взеха реванш от миналогодишните първенци от XI „Б“ клас и се наложиха с 6:1. С 5 гола за победителите се отличи Ганчо Чечев – Неймар. „Головата машина“ на XII „В“ клас изригна в 8-та, 11-та и 19-та минута преди почивката. Последваха нови две попадения през втората част още в 1-та и 9-та минута. Един гол за успеха добави и Димитър Начев в 31-та. Почетното попадение за XI „Б“ клас реализира Ферис Велиев в 25-та минута на втората част, а тима тресна и две греди след удари на Енгин Читак и Ферис Велиев.

Организацията и провеждането на футболния турнир е обезпечено от комисията по „Спорт и извънкласни дейности“  при НГГС „Христо Ботев“ с председател Димитър Муртин и членове Георги Кривулев, Димитър Маргов и инж. Филип Устабашиев.

Коментари:

коментара