Посещение в Кралево

На 26, 27 и 28 януари Директора на гимназията – г-н Шулев, г-жа Ганчева – пом.директор и лесовъдите г-жа Метанова и г-н Белухов посетиха Шумарската школа в град Кралево, Република Сърбия. Те бяха сред официалните гости заедно с българския посланик г-н Георги Димитров на празника на училището и националния празник на Сърбия-Деня на духовността.

Г-н Шулев имаше среща с посланика на България г-н Димитров и лично бе приет от градоначалника на Кралево.

Нашата делегация разгледа училището, запозна се с материалната база, договори конкретиката относно обмяната на опит и сътрудничество между двете гимназии.

През месец май наши ученици и учители ще участват в провеждането на изведена лесовъдска практика в Република Сърбия, а през месец юни сръбски ученици и учители ще бъдат в България.С голямо уважение лесовъдите, които бяха на посещение през м.декември от Шумарската школа в Сърбия говореха и споделяха със своите колеги за посещението си в България. Били са изключително впечатлени от нивото на материалната база и професионалното оборудване на всеки един от кабинетите и от високия ценз на учителския колектив.

Бяха проведени работни срещи с учителския колектив, с ред колегията от лесовъди от Кралево, както и с делегацията от Република Македония, които изявиха своето желание и очакване за сътрудничество и партньорство с нашето училище.

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *