Откриване на учебната 2012/2013 г.

Откриване на новата 2012-2013 учебна година в ПГГС „Христо Ботев”,Велинград

Пак е септември- време за ново начало в живота на всички български училища. Настъпва  учебната 2012-2013 година и хиляди ученици от цялата страна прекрачват прага на своето училище.

В ПГГС „Христо Ботев” , Велинград, годината започва с нови надежди за успехи във всяко начинание, за здраве и късмет. И вярно е , че всичко това се постига с упорит труд , но нали именно трудът е в основата на всичко градивно и стойностно!

На 17. 09.2012г. в двора на ПГГС „Христо Ботев” ученици от различни селища на страната посрещнаха тържествено началото на новата учебна година.

Гости на тържеството бяха зам.-кметът на община Велинград Георги Янчев, бивши преподаватели и възпитаници на гимназията, родители. Кратки поздравителни слова поднесоха пом.-директорът на училището инж.Надежда Ганчева, както и зам.-кметът на община Велинград Г.Янчев. Поздравления към най-малките: учениците от 9-ти клас, отправиха Борис Георгиев от 12а клас и Цветомир Милчев от 9в клас.

С много вълнение премина ритуалът със засаждане на фиданка на новия випуск деветокласници – традиция, съществуваща от десетилетия в ПГГС „Христо Ботев”. Инж. Радост Цакова – най-дългогодишният преподавател на гимназията, поздрави всички и с менче ,пълно с вода, поля за здраве и благоденствие входа на училището. Посрещнати с питка и сол по стара българска традиция, учениците тържествено прекрачиха прага на училището и се отправиха към класните си стаи.

Да е спорна, богата и успешна за всички новата 2012-2013 учебна година!  

Повече снимков материал ще намерите ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *