Откриване на новата учебна 2017/2018 година в Национална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”

Ученици, преподаватели и родители заедно в празничния 15 септември отбелязаха началото на новата 2017/2018 учебна година в Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”.

Под звуците на химна на Република България, в 9 ч., в двора на училището се издигна националният флаг. В тържествена обстановка професионалната гимназия посрещна своите гости, ученици и родители за първия учебен ден.

В присъствието на г-н Исмаил Моллов – заместник-кмет на Община Велинград и инж. Димитър Касапски – директор на ДЛС „Чепино” започна тържеството по повод 15-ти септември. Директорът на гимназията – инж. Стефан Шулев откри новата учебна година. В своето слово господин Шулев отправи пожелание за здрава, успешна и ползотворна година към учениците и техните родители, и към екипа от преподаватели.

В качеството си на представител на общинската администрация господин Моллов също поздрави присъстващите и пожела успешна работа на ученици и учители.
В днешния празничен ден за първи път прекрачиха прага на професионалната гимназия учениците от по две нови паралелки в осми и девети клас. По традиция с приветствени и напътстващи думи към тях се обърна Красимир Драганов, ученик от 12в. клас. От името на новопостъпилите ученици, Костадин Ачев от 8 а клас, отговори на приветствието.

И тази година випуск 2017/2018 посади своята фиданка в двора на училището, след което заедно с класните си ръководители учениците влезнаха в празнично украсените учебни стаи за първи час на класа.

Новата учебна година започна тържествено и празнично в пълни класни стаи, с преподаватели с доказани професионални качества, с авторитетен управленски екип и подсигурени условия за качествен и безопасен учебен процес.

Честит Първи учебен ден!

Коментари:

коментара