Открит урок по български език в 8а клас

Открит урок по български език  се проведе в ПГГС „Христо Ботев” на 25.04.2016г. Преподавателят Илияна Гагова и учениците от 8 а клас, които се обучават в специалност „Горско стопанство и дърводобив“, разшириха своите знания за функционалните стилове на Съвременния български книжовен език, част от задължителната подготовка в училище.Темата на урока – Публицистичен стил, даде възможност на учител и ученици да изследват, да обобщават и да се аргументират с цел по-успешно усвояване на новия учебен материал.

Осмокласници работиха в четири екипа и изследваха особеностите на различните видове публицистични текстове. В урока бяха демонстрирани разнообразни техники за обогатяване на лексикалната култура на учениците и изграждане на умения за извличане и систематизиране на чужда информация. Иновативните форми и средства на преподаване намериха приложение в часа, а резултатът бе очакван- добра комуникативна компетентност учител-ученик и ученик-ученик в паралелката.

На урока  присъстваха Директорът на гимназията и учители, които бяха впечатлени от изградената стимулираща образователна среда и високата мотивация за учебен труд.

Повече снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *