НПГГС „Христо Ботев“ се включи в Деня на отворените врати в МЗХГ

Учениците от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград седнаха на стола на изп. директор на ИАГ инж. Мирослав Джупаров (снимка: ИАГ)

НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград бе сред поканените най-изявени професионални гимназии, които се включиха в Деня на отворените врати в Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Гл. секретар на ИАГ д-р Илиан Точев по време на откриването (снимка: списание „Гора“)

Събитието бе част от програмата на Седмицата на гората 2019.

Щандът на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград не се нуждае от реклама (снимка: списание „Гора“)

По време на форума бе организирано и изложение, в което всяко от поканените професионални гимназии в секторите „Горско стопанство“ и „Дървообработваща промишленост“ представиха свои експонати.

С благодарност за активното им участие и проявено творчество, всички ученици бяха отличени с грамоти, а училищата получиха и поощрителни парични награди от главния секретар на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) д-р Илиан Точев.

Д-р Илиан Точев награждава инж. Стефан Шулев (снимка: списание „Гора“)

НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград бе представена от директора инж. Стефан Шулев и зам.-директора инж. Надежда Ганчева и учениците Фатима Кейбашиева, Красимира Янгънова, Стоян Гугалов и Любослав Топорчев.

След събитието нашите ученици имаха възможност да се срещнат с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите, инж. Мирослав Джупаров, който поздрави децата за избора на гимназия, който са направили.

В кабинета на изп. директор на ИАГ (снимка: списание „Гора“)

„Работата, свързана със стопанисването на горите е изключително отговорна и е важно да има млади, подготвени и квалифицирани кадри. Затова разчитаме именно на професионалните училища“, подчерта той.

Лесовъдът на 2019 г. инж. Дамян Дамянов – директор на ЮЗДП – Благоевград посети с подчертан интерес щанда на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

Паралелно с произведенията на учениците, гражданите посетили министерството, имаха възможност да разгледат подредени пана, представящи 140-годишната история на горската служба, както и отличени на конкурси в цялата страна детски рисунки.

НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград прикова сериозен медиен интерес

Коментари:

коментара