На училище за театър в Пловдив

На 23.03.2018 г. учениците от клуб „Училище за театър“ по проект „Твоят час“, заедно с ръководителя госпожа Недялка Стефанова, проведоха екскурзия до град Пловдив с цел: Посещение на Драматичен театър Пловдив и Античен Театър за обогатяване на знанията и наблюденията, относно процесите в театъра като културна институция от древността до днес.
В Драматичен театър Пловдив господин В. Кьорлински, мениджър програми и проекти, с интересен разказ и вълнуваща разходка в сградата на театъра ни въведе в специфичната атмосфера на подготовката на представлението – репетиционни зали, гримьорни, реквизитни помещения.
Учениците с интерес разгледаха някои костюми и сцената на голямата зала, подготвена са предстоящата премиера същата вечер.
Участниците в клуб „Училище за театър“ научиха интересни факти за сложното техническо обслужване на всяка постановка – осветление, звук, декори, грим, костюми. Имаха възможност да посетят камерна сцена, както и да видят и усетят величествената обстановка на голяма зала и нейната сцена с декорите за премиерата.
Господин Кьорлински разказа и някои интересни случки от „зад сцената” и посвети участниците в клуба в тънкостите на двете театрални школи – на Станиславски и Брехт.
След кратка фото пауза при Античния театър участниците в екскурзията имаха възможност да посетят и изложението „Природа, лов и риболов“.

Коментари:

коментара