На 24 май в НПГГС „Хр. Ботев“ – много успехи, усмивки и споделени радости с ученици, родители и учители

Празничният 24 май бе отбелязан по традиция с тържественото изпращане на зрелостниците от Випуск 2019 на Националната ПГГС „Христо Ботев“.

Последният час на класа проведоха класните ръководители Георги Кривулев за 12 „а“ и инж. Ася Линчева за 12 „б“ клас. Последният звънец удари инж. Линчева.

С много вълнение директорът на НПГГС „Христо Ботев“ инж. Стефан Шулев поздрави всички присъстващи със светлия празник на българския дух и книжовност, 24-ти май, родителите на зрелостниците от Випуск 2019 и всички гости на церемонията.

С много обща гордост от постигнатите успехи през учебната година продължи тържеството. Инж. Надежда Ганчева, заместник-директор в професионалната гимназия, награди участниците в отборите, представили училището на 14-та Горска олимпиада в Сараево (Босна и Херцеговина) и от Националното състезание „Горски многобой 2019“ в Хасково.

Плакети, грамоти и награди получиха за силното си представяне в Хасково капитанът на отбора Хасан Барутчиев, Иван Гогов и Енгин Читак от 12 „б“ и Николай Лявов от 12 „а“ клас.

Наградени бяха и участниците в Горска олимпиада в Сараево – Владимир Николов, Хасан Барутчиев и Иван Гогов от 12 „б“ и Николай Лявов от 12 „а“ клас.

Благодарствените адреси за родителите им, прочетени от инж. Ганчева, отново превърнаха днешния ден в общ празник и успех за родители, ученици, учители и ръководен екип.

В празничния 24 май учители и ученици на НПГГС „Хр. Ботев“ се включиха в общото празничното шествие на централния площад „Н. Гяуров“, организирано от община Велинград. С много аплодисменти от присъстващите около сцената беше посрещнато представянето на гимназията ни от Фатима Кейбашиева – ученичка от 11 „б“ клас, след което последва артистично изпълнение от двойки на КСТ „Импулс“ на фона на песента „Хубава си моя горо“.

Още за празничния 24 май в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград може да намерите ТУК!!!

Коментари:

коментара