Коледа 2016 г. в ПГГС „Христо Ботев“

На 20.12.2016г. приключи ежегодния конкурс за най- добра коледна украса на класните стаи в ПГГС „Христо Ботев”, Велинград. Участие взеха всички ученици от 9 клас до 12 клас, които вложиха ентусиазъм и творчество, за да възродят коледния дух.

Церемонията по награждаване се проведе на 21.12. от 10.30 часа. Гости на мероприятието бяха г-жа.Мариана Зинкова, Директор дирекция “Хуманитарни и социални дейности” при община Велинград и г-жа. Илиана Гешева, старши експерт в същата дирекция.

Раздадени бяха много сладки и вкусни награди в различни категории, а именно:

· – две трети места за учениците от 10б и 11в класове

· – второ място за 9а клас

· – първо място за 9бклас.

Специалните коледни награди за инициативност и стил за своята украса получиха учениците от 9б и 11в класове, които не само оригинално бяха подредили интересни коледни символи в класната си стая, но бяха вложили фантазия и много креативност.

След коледното награждаване се пристъпи и към връчване на награди на финалистите във вътрешноучилищният турнир по футбол. Излъчени бяха шампионите на училището ни – отборът на 10б клас, които получиха шампионската торта и футболна топка. На заелите второ място- отборът на 11в клас също бе отличен за достойното си представяне. Специална и много емоционална награда получи селекционера и ст.треньорът на ФК”ПГГС Хр.Ботев” – Димитър Муртин.
Церемонията по награждаване завърши с връчването на три индивидуални награди в категорията „Въпрос на чест, доблест и доброта“. Тук своя приз за доблестна постъпка получи Милко Сандански от 11а клас, който намери скъп мобилен апарат и го предаде на ръководството на гимназията с цел да стигне до неговия притежател.

Другите две награди се връчиха на Иван Радков и Даниел Иванов от 11б клас за проявената от тях смелост, доблест и човечност. Точно тези техни качества са им помогнали да запазят самообладание при своето пътуване с теснолинейката на 20.11.2016г., когато в купето, в което са на мъж около 30 годишен от Враца му прилошава и почти изгубва съзнание. Останалите пътници във вагона не взимат отношение към случващото се, въпреки че мъжът е припаднал и видимо има нужда от помощ. Помагат му само Даниел и Иван, които до Велинград са неотлъчно до припадналия мъж до момента, в който го поема чакащата на гарата линейка, повикана от двете момчета.

За тези свои постъпки тримата ученици получиха предметни награди, признание и уважение за стореното от своите съученици и учители.

След награждаването своите пожелания към учениците и преподавателския екип на ПГГС“Христо Ботев“ за здраве и късмет поднесе г-жа.Мариана Зинкова, а после към всички присъстващи се обърна директорът на училището – инж. Стефан Шулев, който пожела на всички през настъпващата нова 2017 година да бъдем здрави и по-успешни.

Повече снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *