Интензивно ходене

От любов към природата

За втора  поредна година учениците на ПГГС „Христо Ботев” участваха в организирано  от община Велинград мероприятие по повод  световния  ден на интензивното ходене. Водени от любовта си към природата и желанието да популяризират развитието на масовия спорт, в съботното утро на 6.10.2012г. учителите и техните възпитаници се събраха в 10.00 часа пред паметника на Съпротивата. Времето бе слънчево и сякаш то само ни подканяше към предварително начертания маршрут, а именно – красивия пейзаж на Войнишка поляна. Настроение не липсваше, а някои бяха дошли и с велосипедите си. В много приказки, смешки и  позиране за снимки не усетихме как зад нас останаха града, прашните улици и трафика. Пред нас стоеше гората – зелена и с мириса на боровите си иглички. В училище се подготвяме да бъдем лесовъдите на 21в. и въпреки многото практика – всяка среща с природата за нас е вълнуваща.

В дни като този и на подобни спортни празници, хората се сещат за здравословния начин на живот и правят една равносметка за досегашното си съществуване. Ние – учениците  и преподавателите на Професионална гимназия по горско стопанство –  ви казваме: „Бъдете в хармония със себе си и живейте сред природата като във ваш втори дом!”

На края си обещахме и догодина да сме заедно, и догодина да подкрепим в това начинание Българската асоциация „Спорт за всички”,главен координатор на проявата.

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *