Хандбалистите на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград дебютираха на зонално ученическо първенство

Хандбалната селекция на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

Два отбора на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград взеха участие в зоналното ученическо първенство по хандбал. Домакин на мачовете бе комфортната спортна зала на СУ „Васил Левски“ – с. Маноле, община Марица. В зоналното първенство се класираха областните първенци на Пазарджик, Пловдив и Смолян.

За първи път в своята 70-годишна история НПГГС „Христо Ботев“ достига до тази фаза на ученическите игри в хандбала. Нашата гимназия бе представена от отбори при VIII – X и XI – XII клас. Възпитаниците на старши треньора Димитър Муртин и главния мениджър инж. Филип Устабашиев се хвърлиха здраво в битките основно срещу тимове, изградени от състезатели на хандбални клубове от зона „Тракия“.

В крайна сметка отборите на НПГГС „Христо Ботев“ и в двете възрасти завършиха на трето място, но в срещите срещу класните си съперници показаха зъби и се разминаха с по-предна позиция.

Голмайстори на нашия тим при VIII-X клас станаха Георги Георгиев (3 гола), Стоил Марински (2 гола) и Али Джилджов (1 гол).

При XI – XII клас пък се разписаха Иван Данчев с 3 и Петър Водев с 2 попадения. В тази възраст нашият състав отстъпи с 5:9 в битката за второто място с връстниците си от Смолян.

20-те ученици на гимназията, които ни представяха в зоналното първенство при двете възрасти, обаче заслужават истинска похвала за положения труд през настоящата учебна година. Въпреки че до момента възможностите за практикуване на спорт като хандбал не бяха големи, нашите момчета се раздадоха докрай.

Зоналното първенство по хандбал бе ръководено от доц. д-р инж. Димитър Станков.

Доц. д-р инж. Димитър Станков (вляво) отличи преподавателите в НПГГС „Христо Ботев“

Президентът на зона „Тракия“ към Българската федерация по хандбал (БФХ) връчи поименни грамоти на Димитър Муртин и инж. Филип Устабашиев, като подчерта съществения им принос за популяризирането и развитието на хандбала в България.

Тандемът Муртин – Устабашиев бе отличен от Българската федерация по хандбал

Наградата им се присъжда по случай 60-годишният юбилей на родната федерация, който се отбелязва в рамките на тази спортно-състезателна година.

Коментари:

коментара