Драматичен финал на ученическия турнир по футбол

5-голов трилър се разигра във финалната среща от ученическия футболен турнир на ПГГС „Христо Ботев“. До решителния сблъсък достигнаха отборите на XБ клас с класен ръководител инж. Ася Линчева и XIВ с класен ръководител г-жа Ирина Аврамова.

Още с началния сигнал на главния съдия Димитър Муртин стана ясно, че предстои изключително оспорван мач. Първото полувреме отиваше към нулево равенство. В 19-та минута Петър Самокишев даде голов аванс на XБ клас след майсторско изпълнение на фаул.

В началото на втората част играчите на XIВ клас натиснаха съперника и това даде резултат. Още в 4-та минута след почивката те стигнаха до изравнителен гол, дело на Димитър Начев. В 33-та минута единадесетокласниците осъществиха пълен обрат. Рожденикът Красимир Драганов бе точен за 1:2.

Въпреки негативния развой на двубоя, селекцията на XБ клас, не се отказа да търси промяна на резултата в срещата. В 35-та минута с фамозно изпълнение Никола Ангелов направи 2:2. Истинската футболна драма настъпи в 38-та, когато Енгин Читак вдигна на крака агитката на XБ клас с победен голов изстрел за 3:2.
В 5-минутното продължение тимът на XIВ клас се хвърли във финален щурм, който обаче не даде резултат.

Огромна заслуга за шампионската титла на XБ имаше и вратарят на тима Хасан Барутчиев, който се отличи със серия от стабилни изяви в турнира.
Футболният турнир на ПГГС „Христо Ботев“ е традиционен. През тази година в него участваха общо 10 отбора, разделени в две групи по пет тима. Срещите се играха в две части по 20 минути и се превърнаха в спортен празник за училището и неговите настоящи възпитаници.

Главен рефер на турнира бе преподавателя по физкултура и спорт в гимназията – Димитър Муртин, който е и председател на Комисията за спорт и извънкласни дейности към училището. Активно участие по провеждането на спортното събитие взеха и членовете на комисията – преподавателите Георги Кривулев (делегат на срещите) и инж. Филип Устабашиев.

Победителите в турнира и най-добрите в индивидуалното класиране предстои да бъдат наградени от ръководството на ПГГС „Христо Ботев“.

Състав на XБ клас: Хасан Барутчиев, Берк Смаилов, Аксай Олчай, Рамадан Чалъ, Енгин Читак, Никола Ангелов, Петър Самокишев.

Състав на XIВ клас: Йоан Уюров, Йордан Михов, Васил Кюркчиев, Сабахадин Пинджев, Димитър Бодуров, Димитър Начев, Красимир Драганов.

Повече снимки ТУК!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *