Достойно представяне на футболистите от VIII – X клас

Две победи и една загуба записа футболният тим на НПГГС „Христо Ботев“ в общинските игри при учениците от VIII до X клас. Резултатите отредиха второто място в крайното класиране за възпитаниците на треньорския тандем Димитър Муртин – Димитър Маргов. Постижението на отбора ни е повече от достойно, като се има в предвид, че в битката за първото място през тази учебна година се включиха ученици от 7 училища на територията на община Велинград. В четвъртфиналната фаза селекцията на НПГГС „Христо Ботев“ преодоля с 5:0 връстниците си от ПГД „Иван Вазов“. В полуфиналите нашият състав пък се наложи с 3:1 срещу отбора на ПГИТ „Алеко Константинов“. Във финалната среща отстъпихме с 1:5 срещу СУ „Васил Левски“, въпреки че двубоя започна отлично за тима ни, който поведе след 13 минути игра. С футболните изяви на практика приключи и участието на НПГГС „Христо Ботев“ в общинския етап от ученическите игри. Напред в областната фаза продължават отборите на гимназията в два вида спорт – баскетбол и хандбал.

Този уикенд (17-18 март) в посока Пазарджик пътуват нашите пълни състави по баскетбол в двете възрастови групи, които са общински първенци. В събота предстоят мачовете при юношите младша възраст (VIII – X клас), а в неделя – юношите старша възраст (XI – XII клас).

На 28 март (сряда) в Панагюрище ще се състоят областните финали по хандбал. Общински представител на Велинград при юношите старша възраст (XI – XII клас) ще бъде именно тимът на НПГГС „Христо Ботев“.

Коментари:

коментара