Дипломиране на випуск 2019 г. на НПГГС „Христо Ботев”, Велинград

Випуск 2019 г. на НПГГС „Христо Ботев“

На 19.06.2019 г. в  ОНЧ „Отец Паисий  1893” бе проведена тържествена церемония , на която бяха връчени дипломите и свидетелствата за професионална квалификация на зрелостниците от випуск 2019 г. на НПГГС „Христо Ботев”. И през тази учебна година знаковите успехи на Националната гимназия я правеха не само гордост за града и областта, но и средище на разум и сила, горски оазис на лесовъдския професионализъм. Затова бяха наградени зрелостниците, които завършват с отличен успех , както и тези, които имат принос за издигане престижа на гимназията. Сред тях бяха членовете на двата отбора, представили достойно гимназията на Националното състезание по Горски многобой в град Хасково и на 14-та Алпийско-Адриатическа олимпиада – Сараево 2019.

Инженер Надежда Ганчева – заместник-директор на училището, връчи на многобойците почетни грамоти от МОН, както и предметни награди от Хускварна.

Безценен подарък получи зрелостникът от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ Николай Лявов. Възпитаникът на гимназията, който е сред отличниците, се слави и като изкусен майстор-гайдар. Николай получи чисто нова гайда като признание за своя талант и за успехите, постигнати при участието му на 14-та Горска олимпиада в Сараево, Босна и Херцеговина през м. април и на 12-то Национално състезание „Горски многобой“ в Хасково през м. май тази година. Чисто новата гайда бе осигурена от инж. Георги Русев – известен лесовъд от Ямбол, който е съвипускник на инж. Надежда Ганчева.

Зрелостниците донесли множество успехи в националните и международни състезания

В своето обръщение към зрелостниците директорът на гимназията – инж. Стефан Шулев им пожела сила и борбеност, вяра и дръзновение по пътя им към нови предизвикателства.

Инж. Стефан Шулев награждава отличникът на випуск 2019 Стоян Гугалов

Песента „Хубава си, моя горо” беше един вълнуващ финал на  тържественото събитие, което беше уважено от много родители, бивши преподаватели на гимназията, ученици.

На добър път, випуск 2019!

Коментари:

коментара