Ден на отворените врати

Ден на отворените врати в ПГГС”Христо Ботев”- Велинград 

На 01.06.2012 г. в Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” – Велинград се проведе ден на отворените врати.Ден, в който бяха организирани няколко мероприятия във връзка с патронният празник на училището-2 юни.

В 8:30 ч се проведе демонстрационна среща по футбол между сформираните две футболни секций в гимназията под вещото ръководство на Димитър Муртин.

В 10:30 започна официалното тържество, на което инж.Стефан Шулев –директор на училището приветства гостите, които ни уважиха, обърна се към учениците и учителския колектив с думи на гордост от постигнатото и съграденото през годините, благодарност за положените от всички усилия и призова да бъдем силни, да продължаваме със същата енергия и ентусиазъм да градим и да създаваме.Защото както е казал Ботев :

„Както окото е потребно за светлината, ухото за звукът, а разумът за разбирането и на най-простите истини, така също науката, образованието и развитието са потребни за който и да е народ, за да достигне до известна степен на своето благосъстояние…“ 

Най-много емоций предизвика откриването на полигона за стрелба с лък, на който наши ученици демонстрираха стрелбата с лък и напътстваха гостите, които решиха да пробват.

След полигона всички гости водени от г-н Шулев  се отправиха към новата трофейна сбирка от 68 експоната, които нашите ученици ще използват за по-пълноценно обучение в часовете по лов и ловно стопанство.

Накрая преди празничният коктейл гостите бяха въведени и в новия кабинет по лов, който впечатли всички със съвременния си и модерен облик, с 162 експоната, трофеи, рибарски и ловни атрибути.

В този ден на отворените врати във всички учебни кабинети можаха да се видят направени от нашите ученици тематични презентаций, които те с удоволствие показваха на гости, ученици и учители, а в кабинета по механизация единадесетокласници демонстрираха разглобяване и сглобяване на бензиномоторен трион.

Така премина Денят на отворените врати в ПГГС”Христо Ботев”-емоционално и съзидателно.За пореден път се показа как с поглед устремен в бъдещето и опирайки се на непреходните за това училище ценности и традиций може въпреки трудните социално-икономически условия да се върви напред! 

Инж.Надежда Шатърска-Ганчева –пом.директор

Снимки от събитието може да намерите тук!

Коментари:

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *