Тенисистите на НПГГС „Христо Ботев“ играха във финалната фаза на общинското първенство

Отборът по тенис на маса на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград (от ляво надясно): Веско Манушов, Цанко Белчов, Даниел Авкатев и Петко Хаджиев

Съставът на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград завърши на четвърто място в крайното класиране на общинското първенство по тенис на маса. Възпитаниците на старши треньора Димитър Муртин демонстрираха своята класа и заслужават похвала за изявите си. Тимът ни бе в състав: Веско Манушов (X клас), Петко Хаджиев (X клас), Даниел Авкатев (IX клас) и Цанко Белчов (VIII клас).

Общинското първенство при юношите от VIII до X клас предизвика огромен интерес и привлече участници от 8 училища. Домакинството на надпреварата за поредна година бе поверено на НПГГС „Христо Ботев“.

Още в предварителната група нашите момчета извадиха серия от майсторски изпълнения и заслужено стигнаха до първото място. Питомците на наставника Димитър Муртин взеха чисти победи с по 2:0 срещу връстниците си от СУ „Методий Драгинов“ – с. Драгиново и СУ „Васил Левски“ – Велинград. Преди това тимът ни отстъпиха с 1:2 срещу ПГИТ „Алеко Константинов“ – Велинград.

В полуфиналите тимът ни вложи огромно желание, но в решителните моменти не успя да се възползва и отстъпи с 0:2 от миналогодишните първенци от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград.

В двубоя за третото място интригата присъстваше до последно, но в крайна сметка след много обрати крайният успех с 1:2 взе ПГИТ „Алеко Константинов“.

Коментари:

коментара