Славен възпитаник на НПГГС „Христо Ботев“ пише история в турнирите за ловни кучета по системата „Свети Хуберт“

Шампионският тандем – Димитър Тодоров с неговия английски сетер Дино от Белмекен

Бившият възпитаник на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград Димитър Тодоров триумфира в Шестия юбилеен турнир за ловни кучета, работещи със стойка по системата „Свети Хуберт“, проведен край Пазарджик.

Многократният шампион и призьор от състезания с национален и международен ранг бе перфектен по време на участието си. Димитър Тодоров и неговия английски сетер Дино от Белмекен работиха в уникален синхрон, като не оставиха дори и минимален шанс за оцеляване на заложените по терена фазани.  

Студеното време и снега пък не стреснаха над 30 участници в турнира, които с техните четирикраки партньори, демонстрираха своята съвместна работа при лова на пернат дивеч.

За втори пореден път сред зрителите на авторитетното състезание бяха и възпитаници на клуб „Наслука“ от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград, водени от зам.-директора инж. Надежда Ганчева и преподавателите инж. Филип Устабашиев и инж. Цветан Чечев.

Организатор на юбилейния турнир край Пазарджик е местното ЛРС „Сокол – 1893“, което има вече 126-годишна история. Атрактивната надпревара е посветена на основателя на сдружението Йосиф Хинек Майер.

Коментари:

коментара