35 години по пътя на учителството – професията на сърцето за инж. Ася Линчева

инж. Ася Линчева

На 9 декември 2019 г. в учителската стая на НПГГС „Христо Ботев“ се състоя топло и вълнуващо изпращане на дългогодишния преподавател инж. Ася Линчева по повод нейното пенсиониране. В залата се събраха всички учители и служители, които отправиха сърдечни пожелания към своята уважавана и обичана колежка.

35 години трудов стаж, посветен на любимата Национална ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Един неповторим път, извървян с висок професионализъм и отдаденост към всички от инж. Ася Линчева.

Човек, който е трудно да вкараме в някакви рамки, за да го опишем с думи…

Инж. Ася Линчева безспорно е един от най-емблематичните и дългогодишни преподаватели в историята на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. В продължение на 35 години тя остави ярка следа, обучавайки хиляди достойни възпитаници на елитното училище. В последното десетилетие инж. Линчева бе старши треньор на отборите на гимназията, участници в Националното състезание „Горски многобой“. Тук трябва да добавим и дългогодишната ѝ работа като председател на лесовъдското методическо обединение.

Директорът инж. Стефан Шулев изказа благодарност и признание към инж. Линчева за всеотдайната, изпълнена с много загриженост и любов към учениците работа, за постигнатите успехи, за учителската ѝ колегиалност и етика във взаимоотношенията с колектива.

Инж. Линчева е положила много усилия, постоянство и трудолюбие за просперитета на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Колегите ѝ споделиха впечатленията си от съвместната работа с нея, за нейната отзивчивост и готовност винаги да помогне, да даде напътствия на по-младите учители, да сподели своя богат опит като педагог. Всички бяха единодушни, че ще липсва на колектива, но получиха увереност от нейна страна, че връзката ѝ с училището ще бъде здрава и никога няма да бъде прекъсната.

По време на емоционалното и вълнуващо тържество, директорът инж. Стефан Шулев връчи на инж. Ася Линчева подарък от името на колектива на НПГГС „Христо Ботев“. Зам.-директорът Георги Янчев поднесе и специално изработен свещник, тематично посветен на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Инж. Ася Линчева, развълнувана от топлото отношение и изпращане, благодари на ръководството и колегите за всичките години съвместен труд, за признанието и уважението към нея. Пожела на всички здраве и всеотдайност за постигане на още по-високи успехи в благородната учителска професия.

Всички присъстващи се обединиха около пожеланието към нея да бъде здрава, да се радва на внуците си, на това, което е постигнала и със сигурност ще продължава да постига.

инж. Филип Устабашиев

Коментари:

коментара