173 години от рождението на Христо Ботев

Представителна група от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се включи в отбелязването на 173-годишнината от рождението на Христо Ботев

На 6 януари 2021 г. се навършват 173 години от рождението на големия български революционер Христо Ботев – национален герой, поет, публицист и журналист, който е и патрон на Националната ни гимназия.

Значимото събитие бе почетено с възпоменателно поклонение пред паметника на великия поет и революционер, организирано от община Велинград.

В отбелязването на годишнината се включиха зам.-кметовете на община Велинград – Светла Томова, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, Пламен Хаджиев – председател на Общински съвет- Велинград, представители на различни организации, общественици и граждани.

В церемонията активно участие взе и представителна група от НПГГС „Христо Ботев“, ръководена от заместник-директора инж. Надежда Ганчева. Единадесетокласникът Костадин Ачев поднесе венец от името на училището.

Христо Ботев живее едва 28 години, но остава в националната памет както с творчеството си, така и с революционното си дело!

Коментари:

коментара