Юношите на Националната ПГГС „Христо Ботев“ заслужиха три купи в юбилейния турнир на ИСУ „Васил Левски“

Участниците в баскетболното шоу при юношите между НПГГС „Христо Ботев“ и ИСУ „Васил Левски“

Юношеските отбори на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград спечелиха общо три трофея в спортни турнири по волейбол и баскетбол. Бъдещите „техник-лесовъди“ се включиха активно в поредицата от спортни събития, организирани от ИСУ „Васил Левски“ – гр. Велинград.

Юбилейните турнири по волейбол и баскетбол са част от програмата на „Спортната седмица“ на средното учебно заведение, което чества 100-годишнина от създаването си.

В празничната атмосфера от срещи по волейбол при юношите (8-10 клас) премериха сили общо 4 отбора. Тимът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ записа победа и загуба в турнира. Резултатите осигуриха на нашите юноши класиране в топ 3 на състезанието.

В следващия спортен ден (14 април) селекцията на Националната ПГГС „Христо Ботев“ участва с две формации в турнира по баскетбол. И в двете възрастови групи (8-10 клас и 11-12 клас) съперници на нашите тимове бяха съставите на домакините от ИСУ „Васил Левски“. Мачовете се превърнаха в истински празник за състезателите и зрителите, които видяха майсторски изпълнения и пред двата коша.

Равносметката за Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград от юбилейната спортна проява на ИСУ „Васил Левски“ са спечелените три купи, участието на 4 отбора и натрупан положителен емоционален заряд.

Баскетболистите на НПГГС „Христо Ботев“ бяха достоен съперник на връстниците си от ИСУ „Васил Левски“

Възпитаниците на треньорския тандем Николай Гарванов – Димитър Муртин и главния мениджър инж. Филип Устабашиев се очаква скоро да получат нови възможности за изява, а дотогава ще заложат на активната си подготовка в многофункционалната спортна зала на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Коментари:

коментара