Шампионски блясък! Талант на НПГГС „Христо Ботев“ непобедим на ринга

Денис Фотенлиев

17-годишният юноша Денис Фотенлиев е един от най-перспективните състезатели на велинградския Спортен клуб „Бойни изкуства“. Ученикът в XI „б“ клас, спец. „Горско и ловно стопанство“ на НПГГС „Христо Ботев“ започва да тренира бойни спортове преди 3 години. Подготвя се в СК „Бойни изкуства“ под ръководството на своя старши треньор Николай Цинцев и помощника му Йордан Герасимов. Насочва се към ММА, жиу-жицу и граплинг, където вече може да се похвали със серия от успехи и отличия.

Денис по време на награждаването на ДП по ММА, проведено на 11-12 септември 2020 г. в Ямбол заедно със своя ст. треньор Николай Цинцев

Богатата му колекция за краткия период от кариерата му включва две шампионски титли в кат. средна (до 83,9 кг) от Държавните първенства по ММА в София (2019) и Ямбол (2020).

Освен това Денис е международен първенец по жиу-житцу (София, 2019). Възпитаникът на НПГГС „Христо Ботев“ е носител и на един сребърен и един бронзов медал от международни състезания по граплинг. В кариерата си е завоювал и две бронзови отличия от национални първенства по ММА.

През м. януари 2020 г. Денис Фотенлиев бе сред наградените от община Велинград за високи спортни постижения през 2019 г.

Успехите на ринга и спортните предизвикателства нито за миг не главозамайват Денис, защото той добре знае, че триумфът се дели с всички, а сълзите – с никого.

Коментари:

коментара