Честит 24 май – празник на българската просвета и славянската писменост!

На 24 май отбелязваме един от най-големите и обичани български празници. 24 май e Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В тържественото отбелязване на 24 май, организирано от община Велинград се включи активно и Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград.

Събитието започна с парад дефиле на Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав ,,Димитър Мечев”и знаменни групи, учители и ученици от училищата на територията на община Велинград. Участниците в шествието се насочиха към площад „Николай Гяуров“, където продължи празничното отбелязване на 24 май.

Програмата на включваше слово на кмета на общината д-р Костадин Коев и празничен концерт.

Концертната програма започна със съвместното изпълнение на „Върви народе възродени“ от смесен градски хор „Николай Гяуров” и духовия оркестър. За празничното настроение на всички присъстващи се погрижиха талантите на ДЮВИШ „Звънче”, ВГ „Караоке“, даровитата Калина Десподска, както и Младежката музикална формация към ЦПЛР-ОДК, КСТ „Импулс-Велинград 2002”, ПАНПТ „Чепино” и ДФА „Чепинче” при ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий-1905” и ПДЮАНПТ „Здравче-Венче” при НЧ „Васил Левски-1904”.

Коментари:

коментара