Фото от НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград украси календара на вестник „Аз-буки“ и МОН за 2020 г.

Инж. Стефан Шулев (вдясно) награди „виновниците“ за значимия успех за гимназията в конкурса на в. „Аз-буки“ и МОН

За първи път снимка на училище от област Пазарджик намери място в многолистовия календар, издаван всяка година от вестник „Аз-буки“ и МОН.

Александър Каменов от XI „а“ клас на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград е сред победителите в Четвъртия национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото 2019 г.“.

Неговата снимка се пребори с над 700 фотоизображения на ученици от I до XII клас от цялата страна и от чужбина, които участваха в надпреварата. Фотоизображението представя месец април 2020 г. в календара.

Снимката е направена в дивечоразвъдника на училището и майсторски улавя полагането на грижи за животните, като част от ежедневието и практическата дейност на учениците в гимназията. Подхранването на кошутата (женска на благороден елен) на фотоизображението пък извършва единадесетокласникът Георги Мазаков. Ментор на Александър Каменов в последните 2 години е преподавателят по професионална подготовка инж. Филип Устабашиев.

Всички фотографии в конкурса, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, се оценяваха от авторитетно жури. Негов председател бе проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионните висши училища.

Екипът от учител и ученици, допринесъл за спечелването на престижната награда, бе поощрен и награден лично от директора на НПГГС „Христо Ботев“. Инж. Стефан Шулев връчи тържествено на Александър Каменов, Георги Мазаков и инж. Филип Устабашиев бройки на календара за 2020 г. Това се случи по време на едно от занятията на клуб „Наслука“, в който членуват наградените ученици и в присъствието на останалите им съученици от групата за занимания по интереси, ръководена от инж. Филип Устабашиев.

Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград винаги се гордее със значимите постижения на своите ученици и учители в различните сфери на образователната среда.

Коментари:

коментара