Учителят в сърцето си остава учител завинаги!

Марина Богданова

На 02.12.2021 г. в известен велинградски ресторант с огромна тържественост, признателност и обич, засвидетелствана от своите колеги и ръководството на Националната ПГГС „Христо Ботев” – гр. Велинград, доскорошният учител по български език и литература г-жа Марина Богданова, отбеляза нов етап от жизнения си път –  своето „стипендиандство към НОИ”. Достигането на този етап от живота на всеки от нас е доказателство за неуморен труд и отдаденост, а това важи в пълна сила за нея.

Не е трудно да бъдат казани най-хубавите думи за един прекрасен учител, колега, професионалист в своята област, за един изключителен човек – фин, изискан, добър, възпитан! Цял професионален живот, отдаден на обучението по български език и литература, оставил следа и пример за останалите преподаватели!

В емоционалното си обръщение към своите доскорошни колеги, тя сподели, че се оттегля удовлетворена от това, което е постигнала през 40-годишния си професионален път. Тя подчерта, че последните почти 20 години, преминали в колектива на НПГГС „Христо Ботев”, са години, в които е постигнала успехи, като е работила без да щади сили, а сред  ръководството и колегите си, тя вижда също и близки приятели.

Благодари на директора на гимназията инж. Стефан Шулев за коректността,  човечността и непринудеността в отношенията им, както и на неговите заместници инж. Надежда Ганчева и Георги Янчев. Директорът с подчертана емоция отправи своите благодарности към нея за високия ѝ професионализъм, балансираното ѝ поведение в работния процес и положителното ѝ въздействие върху учениците.

От името на ръководството и колектива бяха поднесени подаръци и цветя, като най-колоритна бе изненадата, в която учителят по история и география Георги Кривулев майсторски влезе в ролята на коафьор. След последователното разопаковане на няколко подаръчни кутии, събрани една в друга, Марина Богданова достигна до закачливите подаръци – гребен, огледало и червило. Ценните дамски аксесоари бяха незаменим помощник на стилист Кривулев, който гримира и направи прическа на доскорошната си колежка, взаимствана от най-новите тенденции по модните конкурси. Шеговитата закачка е вдъхновена от безупречния външен вид, с който се слави учителката по български език и литература.

„Да си учител – това е призвание!”, а училището е мястото, където израстваме – физически и духовно – благодарение на учител, който с работата и отношението си доказва, че да преподаваш не е просто професия, а мисия. Марина Богданова е точно от този вид преподаватели! През дългата си кариера на учител тя успява да възпита учениците си на истинските и стойностните неща. С открито сърце отдава от своята енергия, обич и познания на учениците си.

Тя е истинско доказателство, че когато обичаш работата си, не просто работиш, а твориш и вдъхновяваш и че да си учител не е временно занятие, а

Учителят в сърцето си остава учител завинаги!

Коментари:

коментара