Тържествен финал на учебната година в Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград тържествено закри учебната 2022/23 г. Измина една изпълнена с предизвикателства, но успешна за националното ни училище учебна година.

В началото на събитието, зам.-директорът инж. Надежда Ганчева представи специалния гост и бивш възпитаник на гимназията – Георги Карталов. Поводът за визитата му в училището е активното партньорство на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград в организирането на Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки от 22 до 25 юни 2023 г. Представителят на БФО поднесе благодарствен адрес във връзка с участието на близо 20 ученици от училището в обезпечаването на стартовете. Георги Карталов подчерта отговорното отношение и професионална работа на доброволците от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Еврошампионатът събра във Велинград над 400 състезатели от 32 страни. Дори тежките атмосферни условия не уплашиха възпитаниците на гимназията при организацията на международното състезание. За участието си в провеждането на ЕП всички доброволци от училището получиха индивидуални грамоти от БФО и индивидуални награди.

Георги Карталов връчи плакет от името на федерацията на инж. Надежда Ганчева с признателност и уважение за помощта и съдействието при организирането и провеждането на ЕП. С индивидуални награди от БФО също бяха отличени директора г-н Георги Янчев и преподавателя инж. Цветан Чечев.

Церемонията продължи с връчването на 23 грамоти на ученици за тяхната активност в извънкласни мероприятия и издигане авторитета на Националната ПГГС „Христо Ботев“. Сред тях бяха доброволците, представили училището в Националното състезание на младежките доброволни отряди, финалистите в Националната олимпиада по орнитология, успехите в Националното състезание „Горски многобой“ и др.

Признание получиха и деветте ученици от Театралната трупа на училището с ръководител г-жа Недялка Стефанова, преподавател по БЕЛ.

Общо 43 възпитаници на Националната ПГГС „Христо Ботев“ завършват обучението си през учебната 2022/23 г. с отличен успех.

Гордост за училището са деветимата пълни отличници през учебната година – Елена Соколова от 8 „а“ клас, Илиана Трендафилова, Габриела Апостолова, Спасимир Методиев и Иван Ганчев от 10 „а“ клас, Фатме Рамаданова, Адриана Молова, Еми Пашомова и Илия Самоходов от 11 „б“ клас.

На прага на дългоочакваната ваканция възпитаниците на учебното заведение от осми до единадесети клас с повишено настроение се разделиха със съучениците и преподавателите си, за да се отдадат на заслужена почивка.

Приятна ваканция, изпълнена с положителни емоции, на  учениците и преподавателите на Националната ПГГС „Христо Ботев” – Велинград!

Коментари:

коментара