Традицията е спазена! Випуск 2020 засади своето дръвче в двора на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград

Осмокласниците от Випуск 2020 се включиха активно в ритуала по засаждане на свое дръвче в двора на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград. Инициативата, която е традиционна за училището бе спазена и през тази учебна година.

Заради противоепидемичните мерки, ръководството на гимназията, бе принудено да премести провеждането на символичната церемония по засаждането от първия учебен ден за 28 септември.

По време на събитието учениците от специалностите „Горско стопанство и дърводобив“ и „Горско и ловно стопанство“, заедно със своите класни ръководители инж. Найден Петров и инж. Цветан Чечев, бяха приветствани от директора инж. Стефан Шулев и зам.-директора инж. Надежда Ганчева.

Инж. Шулев отбеляза, че в училищния двор на НПГГС „Христо Ботев“ функционира дендрариум с над 300 дървесни и храстови вида. Той подчерта значимостта и силата на традицията, свързана със засаждането на дръвче от всеки випуск на гимназията.

През тази година за първи път прага на училището прекрачиха общо 50 ученици. Всички те присъстваха на засаждането на дръвчето от вида обикновена ела със съдействието на своите класни ръководители инж. Найден Петров и инж. Цветан Чечев.

Оттук нататък учениците от Випуск 2020 ще имат задачата да се грижат за своето дръвче, което ще символизира израстването и изминатия път по време на тяхното обучение в НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград.

Коментари:

коментара