Талантливи ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград със специален стимул за изявите си

Двама ученици на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград бяха наградени от училищното ръководство.

Станка Кирянова от VIII клас и Красимир Джалев от XI клас са първите носители на поименните стипендии от създадения в края на миналата 2023 г. фонд за стимулиране на даровити възпитаници на гимназията, които с представянето си допринасят за издигане на авторитета на Националната ПГГС „Христо Ботев“. Средствата от него бяха натрупани от проведения през месец декември 2023 г. Коледен базар.

Станка и Красимир са образцов пример за своите съученици, защото с изявите си на училищно и извънучилищно ниво доказват всекидневно, че заслужават признание за положените усилия.

В края на миналата година Станка бе лауреат от осмото издание на престижния фотоконкурс „Аз раста патриот“, проведен в Смолян. 14-годишната възпитаничка на гимназията, която е от Момчиловци стана победител в конкуренцията на общо 282 участници.

Снимка на Станка Кирянова, която бе отличена в осмото издание на конкурса „Аз раста патриот“

Хиляди снимки от различни събития са най-яркото доказателство за изключителното присъствие в ежедневния училищен живот на Националната ПГГС „Христо Ботев“, което Красимир Джалев вече четвърта година заема. Професионалният му поглед и творческо вдъхновение са гаранция за много бъдещи успехи в това направление.

Станка и Красимир получиха своите индивидуални парични награди по време на тържественото отбелязване на историческата дата 8 януари, на която преди 146 години е Освобождението на Чепинското корито. Ръководството на Националната ПГГС „Христо Ботев“, в лицето на директора г-н Георги Янчев и зам.-директора инж. Надежда Ганчева, им връчи личните награди в присъствието на гостите от Исторически музей – гр. Велинград.

Коментари:

коментара